Ontwikkelingshulp In 2 Uur En 53 Minuten - De Zin En Onzin, De Achtergronden, De Spelers En De Toekomst

Artikelnummer: 9043B0638
Aantal: 1

Auteur: Tobias Reijngoud, uitgever: Kosmos Uitgevers
Paperback, druk 2009 | Nederlands | 160 pagina's | 9789021545929 | 21,1 x 13,6 x 1,5 cm

Tweedehands: Goed
Mooi als nieuw, op 2 (van de 160) pagina's zijn wat zinnen aangeduid met roze markeerstift. Stevig verpakt bezorgd door PostNL.


Beschrijving
In de afgelopen zestig jaar gaf het Westen 2,3 biljoen dollar uit aan hulp, maar veel ontwikkelingslanden zijn nog steeds arm. Afschaffen dus die hulp? Of is dat te kort door de bocht en is er met hulp wel degelijk iets bereikt? Jazeker, zeggen de voorstanders. Om maar iets te noemen: tegenwoordig gaat 90 procent van de kinderen in ontwikkelingslanden naar de basisschool. Dat percentage lag 20 jaar geleden veel lager.

Er zijn maar weinig onderwerpen die de gemoederen zó kunnen bezighouden als de eenvoudige vraag: helpt hulp? In de media buitelen voor- en tegenstanders over elkaar heen met felle en soms emotionele betogen. Maar wie heeft er gelijk? Voor de gemiddelde krantenlezer of journaalkijker is dat moeilijk uit te maken. Dit toegankelijke boek zet alle argumenten op een rij en wapent de lezer met achtergrondinformatie en historische perspectieven over ontwikkelingshulp. Het ideale boek voor mensen die meer willen weten over hulp maar er niet al te veel tijd aan willen besteden: niet meer dan 2 uur en 53 minuten.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »