Het fishes kookboek - De Lekkerste Recepten En De Stoerte Verhalen Van Verantwoorde Visserijen Over De Hele Wereld

Artikelnummer: 9043B2014
Aantal: 1

Auteur: Bart van Olphen, uitgever: Fontaine Uitgevers B.V.
Hardcover met stofomslag, 2e druk 2011 | Nederlands | 192 pagina's | 9789059563247 | 25,9 x 21,7 x 2 cm

Tweedehands: Als nieuw
Als nieuw en ongebruikt. Stevig verpakt bezorgd door PostNL.


Beschrijving
Het Fishes kookboek
Verhalen en recepten van duurzame visserijen over de hele wereld
Bart van Olphen en Tom Kime


Van de wilde zalm in de Yukon-rivier in Alaska tot de kreeft die gevangen wordt met aaspotten voor de kust van Perth in Australië: dit boek vertelt de verhalen van de prachtige vis die gevangen wordt in duurzame visserijen, de vissers die er werken en hun oceaanvriendelijke vismethoden.

Elk hoofdstuk richt zich op een van de visserijen en een specifieke vissoort, van Zuid-Afrikaanse heek in Kaapstad tot Engelse tong in Hastings. Het boek is geïllustreerd met prachtige foto's van vissers aan het werk op de woelige baren. Daarnaast vind de lezer overheerlijke recepten van de hand van Tom Kime, stuk voor stuk voorzien van uitnodigende foto's.

In het boek is ook speciale aandacht voor de toekomst van onze oceanen en het werk van de MSC (Marine Stewardship Council) wereldwijd. Zo toont Het Fishes kookboek hoe belangrijk de duurzame vismethoden zijn, die ervoor kunnen zorgen dat we ook in de toekomst met zijn allen van vis als vitaal ingrediënt kunnen blijven genieten.


Bart van Olphen is de oprichter van Fishes, de eerste duurzame vishandel in Europa, met het grootste assortiment MSC-gecertificeerde producten. De Fishes-winkels zijn onder andere te vinden in Utrecht en Amsterdam. Bart werkt met visserijen over de hele wereld, waarbij hij altijd op zoek is naar methoden om vis op een duurzame wijze te vangen. In 2008 won hij de Seafood Champion Award.

Tom Kime werkte in de beroemdste restaurants in Londen. Hij schreef al twee kookboeken, presenteerde twee tv-series en verschijnt regelmatig in het BBC-programma Saturday Kitchen.

De Marine Stewardship Council (MSC) is een wereldwijde organisatie die samenwerkt met vissers, de visverwerkende industrie en -handel, wetenschappers, natuur- en milieuorganisaties en de consument om de meest milieuvriendelijke keuze voor vis en visproducten te promoten. Het certificeringsprogramma en eco-label van de MSC erkent en beloont duurzame visserijen. Alleen producten uit duurzame en goed beheerde visserijen mogen het blauwe MSC-logo dragen.


Formaat 19,5 x 25,5 cm
Omvang 144 pag.
Illustraties kleurenfoto's
Uitvoering gebonden met stofomslag
Prijs € 24,95
Verschijnt september 2009
NUR 440
ISBN 978 90 5956 324 7


FONTAINE UITGEVERS

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »