Lied van de eenheid, Sjier HaJichoed - bijbelse beroering in een spiritueel geschrift

Artikelnummer: 9043B2725
Aantal: 1

Auteur: Lia van Aalsum, uitgever: Eburon Uitgeverij B.V.
Paperback, druk 2013 | Nederlands | 256 pagina's | 9789059727397 | 24 x 16 x 1,6 cm

Tweedehands: Als nieuw
Als nieuw. Stevig verpakt bezorgd door PostNL.


Beschrijving
Hoe kan een mens 'God' op passende wijze eerbiedigen? Wat weten wij van deze dragende kracht van alle zijn? Intiem aanwezig, maar onvergelijkbaar anders; liefdevol gidsend, maar bij tijde pijnlijk confronterend. Hoe kunnen wij leven met JHWH?

Deze vragen verkent een joodse denker uit het middeleeuwse Rijnland in het Lied van de Eenheid. Gedreven zoekt hij naar antwoorden in zijn bijzondere hymne die honderden Bijbelcitaten verbergt. Wij volgen de mysticus in een aantal van deze intertekstuele netwerken. Als een spirituele leraar gidst hij ons door de Tenach ofwel het Oude Testament. Keer op keer verrast hij ons met prachtige Bijbelteksten en met zijn kritische blik op het geestelijk leven. Hij prikkelt ons denken over God en over onszelf. Maar ook voedt hij het verlangen. Wie dit lied aandachtig volgt, ontkomt niet aan de ontzagwekkende kracht die schuilgaat in de Naam JHWH.

Lia van Aalsum (1962) werkt als theologe in het hoger onderwijs (spiritualiteit van de leraar), de wetenschap (Bijbelse spiritualiteit) en de spiritualiteitvorming (diverse organisaties). In 2010 promoveerde zij op deze joodse tekst (Radboud Universiteit, cum laude).

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »