Verrassende Verhalen Uit De Geschiedenis - Buitengewone feiten uit 5000 jaar geschiedenis van de mensheid

Artikelnummer: 9043P0034
Aantal: 1

Auteur: nvt, uitgever: Reader'S Digest
Hardcover, druk 2008 | Nederlands | 416 pagina's | 9789064078149 | 26 x 19 x 3 cm

Tweedehands: Als nieuw
Mooi als nieuw. Stevig verpakt bezorgd door PostNL.


Beschrijving
Waarom had tsaar Iwan de bijnaam de Verschrikkelijke? Was koning Herodus werkelijk een wrede kindermoordenaar? Wie was de lelijkste gravin van de middeleeuwen en wat is er gebeurd met Pu Yi, de laatste Chinese keizer? "Verrassende verhalen uit de geschiedenis" bevat meer dan 75 boeiende verhalen over vreemde en verbazingwekkende gebeurtenissen, fascinerende mensen, de grillige wegen van het lot en de geraffineerde vervalsingen die de geschiedenis kent.
Deze informatieve en spannende uitgave brengt het verleden tot leven met vermakelijke en schokkende verhalen uit de hele wereld. In tegenstelling tot veel andere geschiedenisboeken richt Verrassende verhalen uit de geschiedenis zich vooral op de menselijke en persoonlijke kant van de historie. Zo geeft het boek nieuwe inzichten in bekende en minder bekende gebeurtenissen uit het verleden, van de watersnoodramp van 1953 tot de ondergang van de Estonia en de kernexplosie in Tsjernobyl. Zie hoe mensen over de hele wereld omgaan met rampspoed en tegenslagen, met hun natuurlijke omgeving… en vooral ook met elkaar!
De verhalen in dit prachtige, kleurrijke boek behandelen allerlei gevarieerde onderwerpen uit vele verschillende tijdperken uit het verleden. De artikelen gaan vergezeld van tientallen prachtige foto’s en illustraties, en informatieve kaders en bijschriften geven verdere toelichting over het behandelde onderwerp.
Vaak klinken de namen van historische figuren wel bekend… maar wie was dat nou ook al weer precies? Wat hebben ze voor bijzonders gedaan? Welk spannend verhaal schuilt er achter de droge historische feiten? In deze uitgave komt u ze allemaal tegen, die unieke personen die hun stempel drukten op de wereldgeschiedenis:
* van Solomon, de wijze koning uit de Bijbel, tot Joshua Norton, de zonderlinge ‘keizer’ van Amerika;
* van de arts en guerillastrijder Che Guevara tot de arts en ontdekkingsreiziger David Livingstone;
* van de rebellenstrijdster Phoolan Devi tot de rebelse gevangene Mary Bryant;
* van de lelijke Tiroolse gravin Margaretha tot de bloeddorstige Hongaarse gravin Elisabeth Báthory.
Al deze en nog vele andere beroemde en beruchte personen hebben hun eigen verhaal te vertellen, en ze komen allemaal aan bod in de boeiende artikelen van "Verrassende verhalen uit de geschiedenis". Bekijk het verleden eens op een heel andere manier!

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »