Journalistiek in Nederland, 1850-2000 - beroep, cultuur en organisatie

Artikelnummer: 9043P0170
Aantal: 1

Auteur: H. Wijfjes, uitgever: Boom Lemma Uitgevers
Paperback, druk 2005 | Nederlands | 620 pagina's | 9789053529492 | 24,1 x 17,2 x 4 cm

Tweedehands: Goed
In mooie, nette staat, 0p 13 (van de 620) pagina's zijn wat zinnen aangeduid met gele markeerstift. Stevig verpakt bezorgd door PostNL.


Beschrijving
Journalistiek in Nederland biedt een nieuwe visie op persgeschiedenis in de vorm van een goed geschreven, wetenschappelijk overzichtswerk van de journalistieke cultuur. Hoe hebben de opvattingen over het journalistieke beroep en de roeping zich in Nederland tussen 1850 en 2000 ontwikkeld? Welke rol hebben de beroepsorganisaties daarin gespeeld?
De antwoorden zoekt mediahistoricus Huub Wijfjes in een historische reconstructie van vormopvattingen, de ontwikkeling van stijlen en debatten over het journalistieke gedrag en het journalistieke zelfbeeld.
Uitvoerig staat hij stil bij de veelbesproken relatie van journalistiek en samenleving. Journalisten, hun kranten en hun omroepen zijn zowel bejubeld als veracht. De vraag naar de journalistieke verantwoordelijkheid speelde al vroeg, maar het sterkst in de twee wereldoorlogen.
Over wie zich nu eigenlijk journalist zou mogen noemen is stevig gesproken op momenten dat nieuwe mediatechnologie zich aandiende, bijvoorbeeld in de vorm van fotografie, radio, film, televisie en internet. Het boek is voorzien van veel foto´s, uitgebreide literatuuropgave en registers.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »