Smakelijk Italie

Artikelnummer: 9043P1242
Aantal: 1

Auteur: Sophie Braimbridge en Jo Glynn, uitgever: Ruitenberg Boek
Hardcover met stofomslag, druk 2003 | Nederlands | 296 pagina's | 9789054263012 | 32 x 24 x 3 cm

Tweedehands: Goed
Mooi als nieuw, opdracht voorin, lichte verkleuring rug. Stevig verpakt bezorgd door PostNL.


Beschrijving
Smakelijk Italië neemt u mee op een culinaire reis door een land dat met hart en ziel van eten houdt. Reis mee naar de keukens van Sicilië, de kaasmakerijen van Napels, de wijngaarden van Toscane en de restaurants van Bologna. Ontdek de moderne Italiaanse keuken met zijn eenvoudige zeevruchtenantipasti, rijke polenta met wilde paddenstoelen of aardbeien met balsamico-azijn.

Alle recepten zijn voorzien van foto's en u krijgt handige tips bij de bereidingsmethoden en ingrediënten. De in Italië genomen kleurenfoto's laten zien waar de beste producten verkocht worden: van verse groenten op de markt tot mediterrane zeevruchten en regionale kazen.
Recensie(s)

De Italiaanse keuken is al lang populair. Dit groot formaat boek legt de nadruk op de verschillende regionale keukens. Na een inleiding over de kook- en eetgewoonten in de verschillende regio's en een klein woordenlijstje van gespecialiseerde winkels volgt een uitgebreid receptendeel ingedeeld naar hoofdingredient en/of plaats in het menu. De recepten worden afgewisseld met informatie over kazen, pizza's, koffie en wijn. De bereiding wordt stap voor stap uitgelegd, bij sommige recepten ook met kleine foto's (naast de overzichtsfoto) toegelicht. De vele kleurenfoto's zijn goed van kleur en eetlustopwekkend, ook de sfeerfoto's van steegjes, wijngaarden, en enthousiaste koks maken dit tot een aantrekkelijk kijkboek dat uitnodigt tot actie in de keuken. Vergelijk ook Doeser, Linda: De keuken van Italie*. Een verklarende woordenlijst en een register tot besluit.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »