Kofi Annan - Een Leven In Het Teken Van Vrede

Artikelnummer: 9043P2724
Aantal: 1

Auteur: S. Meisler, uitgever: Kosmos Uitgevers
Paperback, druk 2007 | Nederlands | 384 pagina's | 9789021506746 | 22,8 x 15 x 3,5 cm

Tweedehands: Als nieuw
Als nieuw. Stevig verpakt bezorgd door PostNL.


Beschrijving
Tien jaar lang was Kofi Annan de spil in het web van de wereldvrede en onderhandelde hij met wereldmachten en dictators over oplossingen voor oorlogen en conflicten. Waar velen Annan in zijn eerste termijn een loopjongen van de Verenigde Staten noemden, veranderde dat toen hij zich tegen het Amerikaanse ingrijpen in Irak uitsprak...

Deze ongeautoriseerde biografie is geschreven met medewerking van Kofi Annan zelf en van zijn vrienden en relaties. Hierdoor weet Meisler een intrigerend en objectief beeld te schetsen van een bijzondere man én van de organisatie waarvoor hij zich veertig jaar lang heeft ingezet. Ook de heikele perioden schuwt de auteur niet. Zo komt het functioneren van de secretaris-generaal bij kwesties als Rwanda, Irak, het Olie-voor-voedsel-programma en de Lubbers-affaire uitgebreid aan bod. Dankzij Meisler leren we de echte Annan kennen. Tegelijkertijd krijgen we inzicht in de bemoeienissen van de VN bij de brandhaarden in de wereld. Zijn Een leven in het teken van vrede is dan ook meer dan een biografie: het is het fascinerende document van een turbulent tijdperk.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »