Laat Heb Ik U Lief Gekregen - Priesteropleiding Van Volwassenen In Deeltijd Psychospirituele Aspecten

Artikelnummer: 9044B0383
Aantal: 1

Auteur: M. Ham, uitgever: Have, Ten
Hardcover met stofomslag, druk 2007 | Nederlands | 227 pagina's | 9789025958152 | 22,2 x 14,4 x 2,8 cm

Tweedehands: Als nieuw
Als nieuw. Stevig verpakt bezorgd door PostNL.


Beschrijving
Het verschijnsel ''late roeping'' is op zich is niet nieuw binnen de r.k. -kerk. Reeds in 1820 werd te Besançon (Frankrijk) de eerste speciale opleiding voor oudere kandidaten voor het priesterschap in het leven geroepen. Sindsdien zijn er in diverse landen meerdere initiatieven op dit gebied geweest. Ook in de Lage Landen werd gehoor gegeven aan de oproep om ervoor te zorgen dat mannen van rijpere leeftijd die zich tot de gewijde bedieningen geroepen voelen, geholpen worden met woord en daad en naar behoren voorbereid worden.
In het Noord-Brabantse Hoeven, in het voormalig Grootseminarie Bovendonk van het bisdom Breda, worden sinds 1983 volwassen mannen van boven de 28 jaar voorbereid op het priesterschap, en sinds het jaar 2001 ook op het permanent diaconaat. Gedurende de eerste vier jaren behouden studenten hun baan om vervolgens twee volledige jaren voltijds stage te lopen in een parochie. In de periode 1983-2007 ontvingen 78 mannen de priesterwijding en werden onlangs de eerste drie gehuwde mannen tot permanent diaken gewijd. Geconstateerd mag worden dat de deeltijdvorm een beproefd opleidingsmodel voor het gewijde ambt is.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »