Retour NL - de canon van de Nederlandse geschiedenis in vijftig verhalen

Artikelnummer: 9044B1849
Aantal: 1

Auteur: J. Van Den Toorn-Schutte, uitgever: Uitgeverij Boom
Paperback, druk 2007 | Nederlands | 144 pagina's | 9789085065111 | 22,1 x 17,1 x 1 cm

Tweedehands: Als nieuw
In nieuwstaat. Stevig verpakt bezorgd door PostNL.


Beschrijving
Vorig jaar werd de canon van Nederland bekend gemaakt: vijftig hoogtepunten – maar soms ook dieptepunten – uit de Nederlandse geschiedenis die iedereen zou moeten kennen. Jenny van der Toorn maakt deze vijftig 'vensters' voor jongeren aanschouwelijk.

In opdracht van de regering heeft een commissie onder leiding van hoogleraar Frits van Oostrom in 2006 bepaald welke vijftig hoofdzaken uit de Nederlandse geschiedenis bij iedereen bekend zouden moeten zijn. Om deze canon van Nederland meer te laten zijn dan een rijtje namen en begrippen, schetst Jenny van der Toorn van elk onderwerp de achtergrond. Zij doet dit op kernachtige maar beeldende wijze, waardoor het verleden in al zijn glorie of juist treurigheid tot leven wordt gewekt. De lezer hoort het steunen van de hunebedbouwers, ruikt de verf in het atelier van Rembrandt en voelt de spanning in het achterhuis van Anne Frank.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »