Voorbij de eeuw van bureaucratie - Van regelorganisatie naar casusorganisatie

Artikelnummer: 9044B2728
Aantal: 1

Auteur: Jan Herman de Baas, uitgever: Boom Bestuurskunde
Paperback, druk 2017 | Nederlands | 219 pagina's | 9789462368033 | 21,5 x 13,5 x 1,6 cm

Tweedehands: Als nieuw
Mooi als nieuw. Stevig verpakt bezorgd door PostNL.


Beschrijving
Voorbij de eeuw van bureaucratie 1e druk is een boek van Jan Herman de Baas uitgegeven bij Boom Bestuurskunde. ISBN 9789462368033

De overheid handelt steeds meer als partner in netwerken en hanteert maatwerk in plaats van standaardregels. Maar wat betekent dat voor de interne organisatie van overheden? Dit boek laat in tien omkeringen zien hoe de werking van overheidsorganisaties binnenstebuiten wordt gekeerd. Na honderd jaar lijken de zo vertrouwde kenmerken van Webers bureaucratiemodel achterhaald. Het karakter van overheidsorganisaties wordt tegenwoordig meer bepaald door tegenoverstelde kenmerken: van regelorganisatie naar casusorganisatie.
Voorbij de eeuw van bureaucratie neemt de lezer mee naar de geleidelijke ontwikkeling van de casusorganisatie en naar de bestuurskundig-theoretische achtergronden: waarom willen overheden dit eigenlijk? Ook de dagelijkse praktijk komt aan de orde: wat verandert er concreet in de positie van de professional, de verhouding tussen medewerkers, sturing en management, verantwoording, de aard van het werkproces en ons gedrag?
Dat maakt dit boek boeiend voor wie de actuele ontwikkeling van overheidsorganisaties wil begrijpen én voor wie er in de eigen praktijk vorm aan wil geven.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »