Wijn van eigen bodem - ontdek de lekkerste Nederlandse wijnen

Artikelnummer: 9045B0234
Aantal: 1

Auteur: Mariëlla Beukers, uitgever: Simplifylife
Hardcover, druk 2015 | Nederlands | 192 pagina's | 9789462500723 | 25,6 x 19,5 x 2,5 cm

Tweedehands: Goed
Oogt mooi als nieuw, maar laatste drie pagina's hebben dubbel gezeten, waardoor een ezelsoor is ontstaan. Stevig verpakt bezorgd door PostNL.


Beschrijving
Met recepten en tips: welke wijn past waarbij?
Groente en fruit uit eigen tuin, eieren en kaas van de boer om de hoek: veel mensen zijn bewust bezig met 'lokaal' eten. Waarom zou je dan ook geen wijn van eigen bodem drinken? In Nederland worden steeds vaker wijnen gemaakt die de moeite van het ontdekken meer dan waard zijn. Mariëlla Beukers en Irene de Vette verzamelden alles wat je altijd al wilde weten over Nederlandse wijn. Wat kun je ervan verwachten en bij welke gerechten kun je de wijn schenken? Waar kun je wijn uit eigen land kopen? Op al deze en andere vragen krijg je in dit boek antwoord. Verder komen in Wijn van eigen bodem specialisten aan het woord, zoals wijnboeren en sommeliers. Het boek is praktisch van opzet en staat vol nuttige informatie en tips. Zo ontdek je restaurants die lokale wijn schenken en adressen van wijnboeren die je zelf kunt bezoeken. Ook als je zelf wijn wilt gaan maken, vind je in dit boek nuttige handreikingen. In elk hoofdstuk staat een recept voor een gerecht dat perfect past bij wijnen uit eigen land. Wijn van eigen bodem is een onmisbaar boek voor wie graag 'lokaal' drinkt. Zoals Onno Kleyn in zijn voorwoord zegt: mijn motto 'door kennis meer genoegen' indachtig is dit boek de perfecte leidraad om in dat nieuwe, eigene, Nederlandse te duiken. Schenk maar in!

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »