Hier ligt de zee - over taal, kunst, landschap en Friese identiteit

Artikelnummer: 9045B1718
Aantal: 1

Auteur: Bert Looper, uitgever: 20 Leafdesdichten Bv Bornmeer
Hardcover met stofomslag, druk 2017 | Nederlands | 176 pagina's | 9789056154387 | 20,9 x 13,8 x 2,1 cm

Tweedehands: Goed
Boek oogt mooi als nieuw, maar eerste pagina heeft dubbelgezeten, heeft een vouwtje/ezelsoor. Stevig verpakt bezorgd door PostNL.


Beschrijving
Hier ligt de zee is in twintig essays het verslag van een levenslange zoektocht naar de verhouding tussen taal, landschap, kunst, herinnering en identiteit. Tegen de achtergrond van de spanning in Europa tussen moderne staatsverbanden en regio's met een eigen geschiedenis, neemt Bert Looper de lezer mee naar een gebied dat zich al eeuwenlang de identiteitsvraag stelt.
Wat betekent Friese identiteit, welk perspectief biedt het, schept het ruimte of werkt het juist beklemmend?
Aan de hand van aspecten van de Friese taal, literatuur en kunst, en observaties over het Friese collectieve geheugen, biedt Looper stof tot nadenken over regionale eigenheid in een wereld van voortdurende schaalvergroting.
Bert Looper studeerde middeleeuwse geschiedenis in Groningen en volgde de Rijks Archiefschool in Den Haag. Hij is sinds 2007 directeur van Tresoar, Fries historisch en letterkundig centrum. Hij publiceerde over archivistiek, stadshistorie, Hanze, twintigste-eeuws design en Friese geschiedenis.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »