Bank- en effectenrecht 2 - Basel 3: naar nieuwe toezichtregels voor de bankensector

Artikelnummer: 9045B2854
Aantal: 1

Auteur: Concept Uitgeefgroep, uitgever: Concept Uitgeefgroep
Paperback, 1e druk 2012 | Nederlands | 125 pagina's | 9789055162956 | 24 x 17 x 1 cm

Tweedehands: Als nieuw
Als nieuw. Stevig verpakt bezorgd door PostNL.


Beschrijving
Basel III is sinds begin 2011 een feit en is sinds 2013 geleidelijk ingevoerd. Het is inmiddels een omvangrijk pakket aan maatregelen dat de solvabiliteits- en liquiditeitspositie van banken - en ook van hun gehele risicomanagement - aanzienlijk verbetert. Zo zullen banken de klappen van een toekomstige crisis beter zelf op kunnen vangen en worden overheidsingrepen minder waarschijnlijk geacht. Basel III wordt dan ook vaak het 'antwoord op de crisis' genoemd.
Dit boek behandelt een aantal hervormingen die centraal staan in Basel III en die belangrijke invloed zullen hebben op Nederlandse banken.
Voor wie?
Dit boek is een 'must' voor iedereen die direct betrokken is bij het solvabiliteits- of liquiditeitsmanagement van een bank. Voor iedereen die een algemene interesse heeft in de ontwikkelingen in de bancaire sector en het toezicht daarop, is dit boek ook zeer nuttig.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »