SportMindfulness

Artikelnummer: 9045B2892
Aantal: 1

Auteur: Edith Rozendaal, uitgever: Mijnmanagementboek.Nl
Paperback, druk 2012 | Nederlands | 110 pagina's | 9789461934499 | 21,5 x 13,5 x 1,1 cm

Tweedehands: Als nieuw
Mooi als nieuw. Stevig verpakt bezorgd door PostNL.


Beschrijving
Over "het mentale in de sport' hangt voor veel mensen nog altijd een zweem van geheimzinnigheid, het blijft iets ongrijpbaars, iets engs. En wat we dan graag doen is het wegduwen, er niets van willen weten. In de huidige tijdsgeest echter staan sporters steeds meer open om de invloed van gedachten, gevoelens en gedrag op hun sportprestaties te onderzoeken. Lees de praktijkvoorbeelden van talentvolle sporters uit dit boek er maar op na.
Ook zien we meer invloeden vanuit oosterse tradities op het denken van atleten.
Vanuit de mindfulness en sportpsychologie wordt in dit boek een praktijkgerichte, down to earth manier beschreven van omgaan met het mentale deel van de sport. In de taal van de sporter. Mét praktijkvoorbeelden. Het gaat over concentratie, over druk, over zenuwen, over blessures, over motivatie en over boosheid op de scheids, de trainer of jezelf. Oftewel over alles wat een sporter vroeg of laat in zijn sportcarrière op zijn pad vindt.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »