Van Slagers & Zonen - ode aan de echte slager

Artikelnummer: 9045B2902
Aantal: 1

Auteur: Margot Vanderstraeten, uitgever: Linkeroever Uitgevers Nv
Hardcover met bijbehorende papieren wikkel, op binnenkant papieren wikkel zit een klein restant van een sticker | Nederlands | 199 pagina's | 9789057203244 | 27,8 x 20,7 x 2,7 cm

Tweedehands: Goed
Verder mooi als nieuw en ongebruikt boek, druk 2009. Stevig verpakt bezorgd door PostNL.


Beschrijving
Het boek Van Slagers & Zonen wil het slagersambacht in zijn volle eer en glorie herstellen. Via de verhalen en anekdotes van enkele bekende slagerszonen - Lucas Van den Eynde, Patrick Janssens, Guy Van Cauteren en Dirk Van Mechelen - neemt auteur Margot Vanderstraeten u mee terug in de tijd, toen de authentieke beenhouwerij nog een vaste waarde was in elke dorp en elke wijk. Niet zonder enige nostalgie gaat zij tevens op zoek naar slagers die ook vandaag nog hun vak met dezelfde liefde en toewijding beoefenen.
De verhalen van vroeger en nu worden afgewisseld met typische slagersrecepten (kalfsblanket, kopvlees, stoverij...), bereid door bekende Belgische chefs als Peter Goossens, Guy Van Cauteren, Geert Van Hecke, David Martin en Johan Segers.
Als toemaatje brengen bekende foodies door middel van gedichten, columns en tekeningen een huldeblijk aan het slagersberoep. Van Slagers & Zonen is knap geïllustreerd met foto's, tekeningen en grappige schetsen.

Meer boeken van AMargot Vanderstraeten.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »