Waarom is een witte neushoorn grijs (en een zwarte ook)? - woorden die je op het verkeerde been zetten

Artikelnummer: 9046B1298
Aantal: 1

Auteur: Heidi Aalbrecht, uitgever: Van Dale
Paperback, druk 2015 | Nederlands | 128 pagina's | 9789460772368 | 20,8 x 11,8 x 1,2 cm

Tweedehands: Als nieuw
Mooi als nieuw. Stevig verpakt bezorgd door PostNL.


Beschrijving
Waarom is een witte neushoorn grijs (en een zwarte ook)? 1e druk is een boek van Heidi Aalbrecht uitgegeven bij Van Dale. ISBN 9789460772368

Waarom noemen we het snelste roofdier ter wereld een luipaard? Moet je bij scheurbuik hechten? Heeft je schoonfamilie zich goed gewassen? En hoe zit dat nu met de witte en zwarte neushoorn; beide dieren zijn toch zo grijs als een olifant? In 101 taalcolumns laten Heidi Aalbrecht en Pyter Wagenaar zien hoe Nederlandse woorden en uitdrukkingen je flink op het verkeerde been kunnen zetten. Reis met hen mee door de taal en de tijd, en ontdek de verrassende verhalen achter woorden als schrikkeldag, pakkie-an, missionarishouding en bankroet. Dit vrolijk geïllustreerde boek staat vol met grappige, opzienbarende en interessante weetjes over de Nederlandse taal. Leuk en leerzaam voor iedereen die meer wil weten over onze woorden! Heidi Aalbrecht en Pyter Wagenaar schrijven woordenboeken en andere boeken over taal, waaronder het bekroonde Woordenboek van het Algemeen Onbeschaafd Nederlands, Waarom is een blauwe maandag blauw en Geen kip overboord. Ook werkten zij mee aan onder meer deSchrijfwijzer, het Groene Boekje en de Dikke Van Dale. Zij hebben een eigen tekstbureau, de Taalwerkplaats.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »