Uitspraak van het Mandarijn in 101 oefeningen

Artikelnummer: 9046B1334
Aantal: 1

Auteur: Jeroen Wiedenhof, uitgever: Stichting Uitgeverij Bulaaq
Paperback, inclusief cd, druk 2009 | Nederlands | 96 pagina's | 9789054601388 | 24,3 x 17,2 x 1,2 cm

Tweedehands: Als nieuw
In nieuwstaat. Stevig verpakt bezorgd door PostNL.


Beschrijving
Deze praktische cursus behandelt vlot en overzichtelijk de uitspraak van het Mandarijn, de Chinese standaardtaal. Op de bijbehorende CD staan de oefeningen die door moeder-taalsprekers zijn ingesproken. De oefeningen kan men in elk gewenst tempo doornemen. Ze zijn daardoor geschikt voor zelfstudie, in klassikaal onderwijs en bij korte cursussen. Voor de gevorderde spreker is het boek een waardevol naslagwerk. De uitleg over de uitspraak van Mandarijnse tonen, begin-klanken en eindklanken richt zich op sprekers van het Neder-lands, maar biedt ook handige tips voor hen die zowel Neder-lands als een andere Chinese taal spreken, zoals Kantonees, Hakka of Wenzhounees. Deze cursus maakt gebruik van de Pinyin-spelling, de bekendste en internationaal meest gebruikte transcriptie van het Mandarijn.

JEROEN WIEDENHOF is als taalkundige verbonden aan het Sinologisch Instituut van de Universiteit Leiden. Van zijn hand verscheen eerder Grammatica van het Mandarijn (Bulaaq, tweede druk 2006), een overzichtelijke taalbeschrij-ving van de hedendaagse spreektaal. De auteur heeft jaren-lange ervaring met het onderwijs van het Mandarijn aan Nederlanders.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »