Erfenis Europa - toekomst van een stervende zwaan

Artikelnummer: 9046B1834
Aantal: 1

Auteur: Christiane Berkvens-Stevelinck, uitgever: Skandalon Uitgeverij B.V.
Paperback, druk 2012 | Nederlands | 144 pagina's | 9789490708443 | 24,2 x 16,9 x 1,8 cm

Tweedehands: Als nieuw
Als nieuw. Stevig verpakt bezorgd door PostNL.


Beschrijving
Erfenis Europa 1e druk is een boek van Christiane Berkvens-Stevelinck uitgegeven bij Skandalon Uitgeverij B.V.. ISBN 9789490708443

Europa is een fenomeen. Volgens eurosceptici is Europa een stervende zwaan, de geschiedenis laat echter een feniks zien, de mythische vogel die steeds uit haar as verrijst. Ernstige situaties zijn een constante in de Europese geschiedenis, evenals haar veerkracht. Uit elke crisis kwam ze sterker te voorschijn.
Europa wist altijd haar culturele kroonjuwelen door te geven aan de volgende generaties. Ze staan beschreven in het cultureel testament Erfenis Europa, gerangschikt naar negen kernbegrippen.
verwondering, nieuwsgierigheid,
vertrouwen in de vooruitgang, verantwoordelijkheid
tolerantie, geduld, vrijheid,
idealisme, schoonheid
U vindt hier een kostbaar bezit aan beeldende kunst, literatuur, muziek en films, als geschenk aangeboden aan nieuwsgierige mensen die kennis willen nemen van hun eigen erfenis. Van Plato tot De kleine prins en van Arvo P rt tot Le ballon rouge. Want die moeten mee, het lange leven in dat Europa te wachten staat!
Christiane Berkvens-Stevelinck (1946) studeerde geschiedenis en theologie. Ze is bijzonder hoogleraar Europese cultuur aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Daarnaast is ze academiepredikante van de Leidse Universiteit en remonstrants predikante in Rotterdam en Breda. In 2010 publiceerde zij samen met ds. Ad Alblas de ''Catechismus van de compassie''.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »