Een probleem uit de Hel - Amerika, het Westen en het tijdperk van de genocide

Artikelnummer: 9046P0263
Aantal: 1

Auteur: S. Power, uitgever: Contact
Paperback, druk 2003 | Nederlands | 701 pagina's | 9789025413590 | 21 x 13,7 x 4 cm

Tweedehands: Goed
In goede, nette staat, een leesvouwtje in de rug. Stevig verpakt bezorgd door PostNL.


Beschrijving
Samantha Power
'Een probleem uit de hel'
Amerika, het Westen en het tijdperk van de genocide

De grote volkerenmoorden van de twintigste eeuw – van Armenïe tot Srebrenica – zijn allemaal gepleegd onder de ogen van de machtigste natie in de wereld: de Verenigde Staten. En hoewel Amerikanen terecht trots zijn op het verlichte humanistische ideaal waarop hun grondwet is gebaseerd, hebben zij in de praktijk verbazend weinig ondernomen om deze gruwelen te voorkomen. Terwijl dat vaak wel mogelijk was geweest, want altijd was er voldoende informatie over wat er kon gaan gebeuren. Waar komt deze vreemde beduchtheid om in te grijpen toch vandaan? In dit boek laat Samatha Power zien dat domheid, onverschilligheid en vooral gebrek aan voorstellingvermogen telkens weer een grotere rol spelen dan mededogen of verantwoordelijkheidsgevoel. Tot in de meest verbijsterende details heeft zij uitgezocht wat er precies voorafging aan het zoveelste besluit om toch nog maar niet in te grijpen. In 'Een probleem uit de hel' horen we de stemmen van beleidsmakers, klokkenluiders en slachtoffers. De lezer zit er als het ware bij wanneer keer op keer waarschuwingen in de wind worden geslagen en smeekbedes verworpen. Met de kennis die wij nu hebben van wat er vervolgens gebeurde krijgt dit boek de kracht en de impact van een mokerslag.

Samantha Power was oorlogscorrespondente op de Balkan en leidt nu het Carr Center for Human Rights Policy aan de universiteit van Harvard. Voor 'Een probleem uit de hel' ontving ze de Pulitzer Prize en de National Book Critics Circle Award.

'Een indrukwekkend werk.' Trouw
'Powers boek gaat op het eerste gezicht niet eens over Amerika. Het gaat over genocide in de twintigste eeuw. Maar het is zeer inzichtelijk als je wilt weten hoe het buitenlandse beleid van een supermacht tot stand komt.' nrc Handelsblad

Oktober
isbn 9789025429935
nur 680
Omvang 704 blz.
Prijs € 17,50
Oorspronkelijke titel 'A Problem from Hell'
Vertaling joke traats

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »