Geschiedenis pers.lev.-Franse rev. Wereldoorlog - De geschiedenis van het persoonlijk leven 4. Van de Franse revolutie tot de Eerste Wereldoorlog

Artikelnummer: 9046P1839
Aantal: 1

Auteur: Perrot, uitgever: Agon
Hardcover met stofomslag, druk 1989 | Nederlands | 557 pagina's | 9789051570526

Tweedehands: Als nieuw
Als nieuw. Stevig verpakt bezorgd door PostNL.


Beschrijving
In dit deel staat de 19de eeuw, de eeuw van de bourgeoisie, centraal. Bet boek begint met de invloed die de Franse Revolutie heeft uitgeoefend op het persoonlijk leven van de West-Europese mens en op zijn opvattingen over privé en publiek. De revolutie heeft de basis gelegd voor een nieuwe maatschappelijke orde, waarin de middenklasse de hoofdrol voor haarzelf opeist. Uitgebreid gaan de auteurs in op het persoonlijk leven van de Franse bourgeoisie: de plaats van de vader aan het hoofd van het gezin, de rol van de moeder in de bestiering van het huishouden, de relatie tussen ouders en kinderen en kinderen onderling. Het boek wordt afgesloten met een fraaie bijdrage van Alain Corbin ‘Achter de schermen', waarin hij, met inachtneming van de nodige voorzichtigheid, de veranderingen in het gevoelsleven van de 19de-eeuwse mens traceert.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »