Ruimtelijke ordening - van grachtengordel tot Vinex-wijk

Artikelnummer: 9046P2886
Aantal: 1

Auteur: Hans van der Cammen, uitgever: Spectrum
Softcover, 2e druk 2006 | Nederlands | 485 pagina's | 9789027489227 | 24,5 x 17,9 x 3,2 cm

Tweedehands: Als nieuw
Mooi als nieuw. Stevig verpakt bezorgd door PostNL.


Beschrijving
De inrichting van ons land is een gevecht om het gebruik van 41.526 km2. Zestien miljoen mensen willen er wonen, werken, reizen en recreëren. De ruimtelijke ordening regelt de manier waarop dat het beste kan. Met de vernieuwing van steden en dorpen, de aanleg van nieuwe wijken en verbindingen, de ontwikkeling van recreatieparken, natuurgebieden en landschappen geeft de ruimtelijke ordening vorm aan ons land, al vele decennia lang. Zij doet dit als kind van haar tijd, onder invloed van wisselende politieke, sociaal-economische en technische omstandigheden. Dit standaardwerk, een sterk herziene uitgave van de alom gewaardeerde publicatie Ruimtelijke ordening - Van plannen komen plannen, beschrijft de wijze waarop de ruimtelijke ordening in Nederland zich heeft ontwikkeld, van de stadsuitleg in de 17e eeuw tot en met de nieuwbouwwijken van de 21ste eeuw.
Len de Klerk is hoogleraar Algemene Planologie aan de Universiteit van Amsterdam. Hans van der Cammen is zelfstandig beleidsadviseur en bijzonder hoogleraar Ruimtelijke Plannin aan de Universiteit van Amsterdam.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »