Plato en Kornuiten - de filosofie in honderd-en-een grappen

Artikelnummer: 9047B0293
Aantal: 1

Auteur: Thomas Cathcart, uitgever: De Bezige Bij
Hardcover, druk 2008 | Nederlands | 240 pagina's | 9789023428510 | 20 x 12,7 x 2 cm

Tweedehands: Als nieuw
In nieuwstaat. Stevig verpakt bezorgd door PostNL.


Beschrijving
Toen Thompson zeventig werd besloot hij, om langer te kunnen leven, zijn leefwijze helemaal te veranderen. Hij volgde een streng dieet, ging joggen en zwemmen, en schafte een zonnebank aan. Binnen drie maanden verloor hij vijftien kilo, was zijn taille met vijftien centimeter geslonken en zijn borstomvang met dertien centimeter toegenomen. Eenmaal slank en bruingebrand besloot hij dat daar ook een sportief nieuw kapsel bij hoorde. Toen hij de kapsalon verliet kwam hij onder een bus. Al stervend schreeuwde hij: 'God, hoe kon u mij dit nu aandoen?' Vanuit de hemel hoorde hij een stem: 'Eerlijk gezegd, Thompson, had ik je helemaal niet herkend.'
Natuurlijk. De filosofie is een weerbarstig terrein, vol moeilijke vraagstukken en ingewikkelde onderwerpen. Maar daarom hoeft de uitleg ervan toch niet gecompliceerd te zijn? Het probleem van de identiteit bijvoorbeeld (wie ben ik? en wat maakt mij tot wat ik ben?) is duizelingwekkend, maar kan eenvoudig worden verhelderd met behulp van een grap. En dit is precies wat Thomas Cathcart en Daniel Klein (filosofen van beroep, humoristen van huis uit) in dit boek doen: ze geven een overzicht van de belangrijkste filosofische thema's aan de hand van grappen, en leiden ons op deze manier lachend door een woud vol metafysica, epistemologie, existentialisme, logica en relativiteit. En zo weten we aan het eind veel van wat we altijd al hadden willen weten, maar dachten niet te kunnen begrijpen.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »