Dolende Koning

Artikelnummer: 9047B1201
Aantal: 1

Auteur: H. Bohm, uitgever: Tirion Sport
Paperback, druk 2003 | Nederlands | 160 pagina's | 9789043904926 | 23,5 x 15,7 x 1,4 cm

Tweedehands: Goed
In mooie, nette staat, met een leesvouwtje in de rug. Stevig verpakt bezorgd door PostNL.


Beschrijving
Bobby Fisher was ooit het grootste schaaktalent van de wereld. Hij kwam vrijwel uit het niets en werd wereldkampioen in Reykjavik in 1972. De schaakwereld had grote verwachtingen van de jonge Fischer, maar na het behalen van het allerhoogste heeft hij nooit meer één officiële partij gespeeld; sterker nog, men heeft nauwelijks meer iets van hem vernomen. Mede daardoor is Fischer tijdens zijn leven legendarisch geworden.
In de periode na 1972 zoekt de multimiljonair Fischer zijn geluk in sektes, trekt hij zich gefrustreerd terug als kluizenaar en groeit zijn paranoia ten opzichte van joden. Hij wordt te kijk gezet met geheime opnamen van intieme momenten en in 1992 wordt hij persona non grata verklaard in eigen land, waarna hij berooid over de wereld ronddoolt.
De vele interviews die Kees Jongkind voerde met voormalige vrienden en schakers als Viktor Kortsjnoj, Sofia Polgar, alsmede de schokkende informatie uit FBI-files geven een indringend beeld van een geplaagd genie.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »