Geschiedenis van Nederland - de canon van ons vaderlands verleden ( definitieve versie)

Artikelnummer: 9047B2580
Aantal: 1

Auteur: Gerben Graddesz Hellinga, uitgever: Walburg Pers
Hardcover, 4e druk augustus 2008 | Nederlands | 192 pagina's | 9789057306006 | 28,5 x 22,5 x 2,1 cm

Tweedehands: Als nieuw
Mooi als nieuw. Stevig verpakt bezorgd door PostNL.


Beschrijving
Geschiedenis leeft weer! De eerste canon van onze vaderlandse geschiedenis is een feit. Deze canon vormt het fundament van de culturele bagage die elke Nederlander als vanzelfsprekend zou moeten hebben. Aan de hand van vijftig hoogtepunten passeren in dit boek twintig eeuwen Lage Landen de revue. Samen vormen zij de basis van het nieuwe geschiedenisonderwijs - lange tijd een onderbelicht onderdeel van het lespakket. Elk van deze thema's biedt aanknopingspunten voor boeiende verhalen die de belangstelling van scholieren voor geschiedenis kunnen aanwakkeren. Deze 'vensters' vormen de rode draad van de geschiedenis van het land dat wij gezamenlijk bewonen. Wie meer wil weten over de afzonderlijke onderwerpen, maar tegelijkertijd een indruk wil krijgen van de plaats die ze in het grote geheel innemen, vindt in dit boek wat hij zoekt.
De rijk geïllustreerde uitgave Geschiedenis van Nederland - De canon van ons vaderlands verleden vormt de meest moderne versie van onze historie. Vijftig toegankelijke, vlot geschreven hoofdstukken leiden ons via de hunebedbouwers en de Romeinen, Karel de Grote en Willem van Oranje tot de komst van de televisie, de ontdekking van de gasbel en zelfs Srebrenica. Geschikt als naslagwerk voor historisch geïnteresseerden, onmisbaar als 'opfrisser' voor ouders met schoolgaande kinderen.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »