Europa Jaarboek 2014 - verborgen krachten van een continent

Artikelnummer: 9047B2920
Aantal: 1

Auteur: Twin Media B.V., uitgever: Twin Media B.V.
Paperback, 1e druk oktober 2013 | Nederlands | 300 pagina's | 9789491141119 | 23,1 x 16,9 x 1,9 cm

Tweedehands: Goed
Heel mooi, vrijwel als nieuw. Stevig verpakt bezorgd door PostNL.


Beschrijving
Het Europa Jaarboek laat de schoonheid van een plek zien, de innovatie binnen een regio, de culturele activiteit of een actuele ontwikkeling. Het Jaarboek herbergt interessante teksten en beelden vanuit heel Europa, maar ook geven specialisten en beeldbepalende opinieleiders hún kijk op actuele ontwikkelingen op ons continent. Tot in alle uithoeken is gezocht naar de schoonheid van ons continent, de culturele rijkdom en bijzondere geschiedenissen. Europa? Daar is een wereld van verhalen over te vertellen.

Naast een unieke verzameling van teksten en beelden uit heel Europa geven prominenten in interviews hún kijk op het continent. Van het hart van het maatschappelijk debat waar historicus-filosoof Luuk van Middelaar bivakkeert. Tot buiten de dampkring, waar voor André Kuipers onderlinge verschillen gereduceerd worden tot onbeduidende details.

Meer dan 75 schrijvers, denkers, wetenschappers, kunstenaars, fotografen en illustratoren leveren een bijdrage aan dit Jaarboek. Ook zetten correspondenten bijzondere plekken in de spotlights. Het geheel is gebundeld en 300 pagina's dik en is bij uitstek een boek om lang plezier van te hebben.

Dat het Europa Jaarboek nú verschijnt, is meer dan ooit politiek relevant, merkt cultuurhistoricus en columnist Thomas von der Dunk op. Dit Jaarboek is daarom ook juist voor élke Europeaan, van erkend ambassadeur tot euroscepticus.

Het Europa Jaarboek is voor mensen die nadrukkelijk geloven in de bijzondere identiteit en geschiedenis van ons continent. Niet kritiekloos, maar welwillend kritisch. Geïnteresseerd in wat Europa voor ons heden en onze toekomst kan betekenen.
Karsten Pos - samensteller van het Jaarboek - is in het dagelijkse leven communicatiemedewerker bij Jeugdzorg Nederland. Na zijn opleiding Nederlands en maatschappijleer op de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden was hij onder meer eindredacteur van het vaktijdschrift Zorg + Welzijn.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »