De Hemel Is Een Basketbalveld

Artikelnummer: 9047B2930
Aantal: 1

Auteur: Erik Brouwer, uitgever: Veen, L.J.
Paperback, druk 2007 | Nederlands | 302 pagina's | 9789020405996

Tweedehands: Goed
Heel mooi, vrijwel als nieuw. Stevig verpakt bezorgd door PostNL.


Beschrijving
De hemel is een basketbalveld is een alternatieve geschiedenis van zwart Amerika en verhaalt over basketbal, identiteit en het najagen van dromen. Erik Brouwer reisde door heel Amerika en tekende tal van verhalen op. Van levende legendes en vergeten talenten tot ooggetuigenverslagen uit de jaren dertig. Van de geest van een overleden speler in een sporthal, drugsverslaafde basketballers, de Black Panthers in de jaren zestig en het zuiden aan het begin van de vorige eeuw, tot een berucht straattoernooi in Harlem nu. De reportages vormen samen een spiegel van een cultuur, leggen het nog altijd broeiende racisme bloot en vertellen over dromen, neergang en heroïek.
Erik Brouwer is sportschrijver en freelancejournalist. Eerderver-scheen van hem In den beginne was de bal, waarover de pers schreef:
'In den beginne was de bal barst van de prachtige anekdotes, huivering-wekkende verhalen en mooie citaten. Op voortreffelijke wijze slaagt de auteur erin inzichtelijk te maken hoe voetbal in Argentinië het leven beïnvloedt' - Het Parool
'Heerlijk boek.' - de Volkskrant

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »