Brunch! - uit de keuken van de zussen

Artikelnummer: 9047B2988
Aantal: 1

Auteur: Els Debremaeker, uitgever: Standaard Uitgeverij
| Nederlands | 192 pagina's | 9789002252020 | 24,8 x 20,5 x 2,4 cm

Tweedehands: Nieuw


Beschrijving
Al sinds ze tieners waren stonden Els en Iris, beter bekend als the yummy blogsisters, samen in de keuken tijdens familiefeestjes. Vanuit hun liefde voor eten ontstond hun kookblog. De zussen staan graag in de keuken, maar zitten ook graag zelf bij de gasten. Wat kun je dan beter organiseren dan een gezellige brunch? En als de gasten zo enthousiast zijn en het zelf willen proberen, dan kun je je ideen en recepten het best neerschrijven en fotograferen voor een boek: Brunch!

Omdat je op elk tijdstip van het jaar een brunch kunt organiseren, bevat Brunch! zes themabrunches die de seizoenen volgen. De donkere wintermaanden lenen zich perfect voor een verrassende Scandinavische brunch of een klassieke brunch in Amerikaanse stijl. De lente roept de sfeer op van landelijk tafelen en een verfijnde, feestelijke brunch voor moederdag waarbij de kindjes kunnen helpen. De mediterrane brunch tovert dan weer de zon op je bord en de girly Britse 'teaparty met een beetje meer' een glimlach op je gezicht.

Bij de Scandinavische brunch is er aquavit als heerlijke schnaps, maar ook als smaakmaker in een verrassende Rodebietjessla. Maar ook Geroosterde pastinaak-wortelsoep met steranijs en natuurlijk de Gravad lax en de Kottbullar met veenbessensaus staan op tafel. Voor de kindjes is er zelfgemaakte limonade. Want ook de kleinsten worden niet vergeten door de zussen. En kinderen vinden zo'n buffet natuurlijk het einde. Ze kunnen immers zelf kiezen wat ze willen eten en hoeven niet de hele tijd aan tafel te blijven zitten.

Naast eenvoudige gerechten maken de zussen ook wat meer uitdagende recepten waarmee je ongetwijfeld hoge ogen zult gooien. De sfeervolle foto's doen je niet alleen doen watertanden bij al dat lekkers, maar willen je ook inspireren voor het aankleden van de tafel. Els heeft immers jarenlang een bloemenwinkel gehad en geeft je graag enkele insidertips.

Els Debremaeker is mama en eigenaar van 'Njamelicious, kookavonturen'. Ze heeft een diploma Chinees op zak, kan je alles vertellen over bloemen en planten maar voelt zich pas echt thuis in de keuken. Els creëert recepten, roert in de potten en doet de styling van de gerechten. Kom meer over haar te weten op haar site www.njamelicious.be.

Iris Debremaeker is tante, freelance redacteur en gebeten door foodfotografie. Iris staat zelf ook vaak in de keuken en is de bakker van de twee. De teksten komen uit haar pen, de foto's uit haar toestel en de inspiratie uit de servieskast van Els.

Meer informatie vind je op de website van de yummyblogsisters.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »