Het Einde Van Het Amerikaanse Tijdperk - het buitenlands beleid van de VS en de geopolitiek van de eenentwintigste eeuw

Artikelnummer: 9047P1977
Aantal: 1

Auteur: Charles A. Kupchan, uitgever: Byblos
Paperback, druk 2002 | Nederlands | 332 pagina's | 9789054665144 | 24 x 16 x 4 cm

Tweedehands: Als nieuw
Als nieuw. Stevig verpakt bezorgd door PostNL.


Beschrijving
Aan het begin van de 21e eeuw lijkt de dominantie van Amerika onaangevochten. Afghanistan staat onder Amerikaanse regie en ook in Irak lijkt Amerika de lakens uit te delen. Schijn bedriegt: in militair opzicht is Amerika nu net zo sterk als het oude Rome ooit was, maar van binnenuit net zo verrot.
Kupchan argumenteert anders dan veel andere historici en zijn scope is veel diepgaander. Volgens Kupchan is na het einde van de Koude Oorlog de oude vijand Rusland geen tegenspeler van betekenis meer en ook het Islamitische fundamentalisme zal deze rol niet overnemen. Niet de Islam en ook (nog) niet China tornen aan de macht van Amerika, maar Europa.
Zeer snel zal Europa als nieuwe en machtige economische macht haar invloed in de wereld gaan uitbreiden. Spoedig zullen we niet meer over de Westerse wereld spreken, maar over Europa en Amerika. Een schisma dat nu al sterk aan het licht treedt.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »