De Laatste Katharen - geloof, seks en heldenmoed in een middeleeuwse Franse gemeenschap

Artikelnummer: 9047P2399
Aantal: 1

Auteur: Ren Weis, uitgever: Het Spectrum
Paperback, 1e druk 2001 | Nederlands | 456 pagina's | 9789027466327 | 23,6 x 15,6 x 4 cm

Tweedehands: Goed
Heel mooi, vrijwel als nieuw, met twee lichte leesvouwtjes in de rug. Voor 16. 30 besteld, dezelfde werkdag nog op de post. Stevig verpakt en bezorgd door PostNL.


Beschrijving
Het geloof van de katharen vormde in de dertiende eeuw een serieuze bedreiging voor de katholieke Kerk. De repressie door de Inquisitie kostte duizenden katharen het leven. Ondanks de brute vervolgingen maakte deze dappere sekte tussen 1290 en 1329, rond het Zuid Franse bergdorp Montaillou, een laatste bloei door. Tegen het geweld en de intimidatie in hebben zij hun geloof en levenswijze tot het einde toe verdedigd.
Op basis van uniek bronnenmateriaal, zoals rechtbankverslagen en notulen van de Inquisitie, beschrijft Weis op meeslepende wijze deze aangrijpende historische periode. Hij voert een aantal onvergetelijke karakters ten tonele, zoals de van seks bezeten chatelaine, een vast spelende preister, een spraakzamel herder en een bisschop die geen genade kent.
Het is een kleurrijk middeleeuws verhaal van geloof, verraad, passie en hebzucht, dat tot in elk detail op waarheid berust.

'De laatste katharen is een boeiende geschiedenis van een meedogenloze uitroeiing.'- The Times

'Briljant reconstrueert René Weis de persoonlijke machinaties en seksuele intriges waarmee de katharen Montaillou veroverden, voordat ze het slachtoffer van de Inquisitie werden.' – The Sunday Times

René Weis is hoogleraar Engelse literatuur aan de University College, Londen. Hij heeft vele wetenschappelijke publicaties op zijn naam staan en is de auteur van Criminal Justice – The true story of Edith Thompson

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »