Een tijd voor empathie - wat de natuur ons leert over een betere samenleving

Artikelnummer: 9049B0447
Aantal: 1

Auteur: Frans de Waal, uitgever: Olympus
Paperback, 9e druk november 2012 | Nederlands | 311 pagina's | 9789046702147 | 21 x 13,5 x 2,8 cm

Tweedehands: Goed
Heel mooi, vrijwel als nieuw. Stevig verpakt en bezorgd door PostNL.


Beschrijving
Empathie - het vermogen om de emoties van anderen te kunnen meevoelen en de situatie van anderen te begrijpen - is een zeer oude verworvenheid die zich volgens Frans de Waal in ons lichaam én in onze geest heeft genesteld, en waardoor we als soort hebben kunnen overleven. Sociaal, onbaatzuchtig gedrag, dat ook bij andere dieren dan de mens voorkomt, is volgens hem minstens net zo belangrijk als het 'recht van de sterkste'.
Na deze constatering gaat De Waal nog een stap verder en plaatst zijn onderzoek in een maatschappelijk kader. Als empathie zo belangrijk is voor de menselijke soort, moet de politiek daar dan niet meer op inspelen? De Waal schetst hoe onze soort omgaat met armoede en stelt dat ook het bedrijfsleven sociale verantwoordelijkheid zou moeten nemen, zodat we een samenleving bouwen met een hogere graad van solidariteit.
Frans de Waal gidst ons door de nieuwste inzichten op het gebied van psychologie, neurowetenschappen en gedragsbiologie in zijn kenmerkende, zeer toegankelijke stijl, ondersteund door eigen observaties van mensen en primaten. Een tijd voor empathie won de Liberales-boek 2010-prijs.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »