Missie: Mongolie - 1000 kilometer, 9 dagen, 24 paarden, en ik

Artikelnummer: 9049B1673
Aantal: 1

Auteur: Frederique Schut, uitgever: Atlas Contact
Paperback, druk 2014 | Nederlands | 176 pagina's | 9789045026442 | Afmeting: 21 x 13,5 x 1,6 cm

Tweedehands: Goed
Mooi als nieuw, een pagina heeft een ezelsoortje. Stevig verpakt verzonden via PostNL.


Beschrijving
In 2011 voltooide schrijfster Frederique Schut als eerste Nederlander de Mongol Derby; 's werelds langste en zwaarste paardenrace. 'Door deelname aan deze race,' schrijft de organisatie op haar website, 'vergroot je in hoge mate de kans op fysieke ongelukken, die uiteindelijk zelfs kunnen leiden tot de dood.'

Drieëntwintig ruiters, uit de hele wereld geselecteerd, verschenen aan de start. Negen dagen later en duizend kilometer verder kwam Schut over de finishlijn, als een van de dertien overgebleven ruiters. Missie: Mongolië beschrijft haar reis door een land dat haar volkomen vreemd is, onder zulke extremen omstandigheden dat alles onder druk komt te staan: haar gezondheid, haar relatie, haar moraal.

"Magische helletocht op een paardenrug." - Opzij

Frederique Schut (1985) studeerde psychologie, communicatie- en cognitieve neurowetenschap in Utrecht, Singapore en Amsterdam. Ze werkte als copywriter en vertaler, en is medeoprichter van het bedrijf Bookarang. In 2012 verscheen haar debuutroman Met Muijs.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »