Leerboek obstetrie en gynaecologie verpleegkunde - 3 - obstetrie

Artikelnummer: 9049P0728
Aantal: 1

Auteur: P Kunkeler, uitgever: Bohn Stafleu van Loghum
Hardcover, 2e (ongewijzigde) druk 2017 | Nederlands | 377 pagina's | 9789036818483 | 27,1 x 19,6 x 3,1 cm

Tweedehands: Goed
Heel mooi, vrijwel als nieuw, ongebruikt. Stevig verpakt en bezorgd door PostNL.


Beschrijving
Het vierdelige Leerboek obstetrie en gynaecologie verpleegkunde behandelt de basiskennis die relevant is voor verpleegkundigen werkzaam binnen de verschillende subspecialismen verloskunde, gynaecologie en voortplantingsgeneeskunde.Geschreven door zowel artsen als verpleegkundigen, biedt deze reeks verpleegkundigen inzicht in het hoe en waarom van gynaecologisch en obstetrisch verpleegkundig handelen. De onderwerpen die worden besproken hangen samen met de verpleegkundige interventies die kenmerkend zijn voor het werken binnen de O&G. Hierbij dienen de vitale functies en de ABC-methodiek als leidraad.
In dit deel, Leerboek obstetrie en gynaecologie verpleegkunde, Obstetrie, wordt uitgebreid ingegaan op pathologie tijdens de zwangerschap, de bevalling en het kraambed. Verder is er aandacht voor psychiatrische stoornissen tijdens de zwangerschap en het kraambed. Ook neonatologie komt uitvoerig aan bod. De rol van de obstetrisch verpleegkundige is bij dit alles steeds het uitgangspunt.
De kennis in dit leerboek helpt O&G-verpleegkundigen gezondheidsproblemen te analyseren en verbanden te leggen tussen observatie en (pre)diagnose. Op basis daarvan komen zij vervolgens tot de specifieke verpleegkundige diagnoses, interventies en evaluaties die in de praktijk nodig zijn.
In deze reeks zijn ook beschikbaar:* Leerboek obstetrie en gynaecologie verpleegkunde, Algemeen (Göbel, red.)* Leerboek obstetrie en gynaecologie verpleegkunde, Voortplantingsgeneeskunde (De Haan e.a., red.)* Leerboek obstetrie en gynaecologie verpleegkunde, Gynaecologie (Dries e.a., red.)

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »