De Zeventig Beroemdste Mysteries Van Het Oude Egypte - De Geheimen Van De Farao's Ontsluierd

Artikelnummer: 9049P0759
Aantal: 1

Auteur: Bill Manley, uitgever: Thoth, Uitgeverij
Hardcover met stofomslag, druk 2003 | Nederlands | 304 pagina's | 9789068683370 | 26,8 x 20,9 x 3,4 cm

Tweedehands: Goed
Heel mooi, vrijwel als nieuw. Stevig verpakt en bezorgd door PostNL.


Beschrijving
De eerste Egyptenaren
Waar kwamen de Egyptenaren vandaan? Hebben de Egyptenaren het schrift uitgevonden? Wie waren de eerste koningen van Egypte? Mensenoffers in de koningsgraven

Piramiden en graven
De oorsprong van de piramiden. De vele piramiden van Snofroe. De piramide van Cheops. De raadsels van de grote sfinx. Speelden sterren een rol in de bouw van de piramiden? Waar is het verdwenen lichaam van Achnaton? Het mausoleum van de zonen van Ramses II. Wie plunderden het Dal der Koningen?

Farao's en koninginnen
De koningsmoorden. De eerste heerseres van Egypte. Wat was het lot van Hatsjepsoet? Waarom verdween Nefertete? De samenzwering rond Toetanchamon. De geheimzinnige koning Chababasj. Cleopatra, de fatale verleidster.

Raadsels uit de geschiedenis
Het einde van het tijdperk van de grote piramiden. Waren de Egypenaren zeevaarders? Egypte en Palestina. Het Egyptische Gouden Rijk en wat daarna kwam. Voerde de vloot van farao Necho rond Afrika? Waren de Egyptenaren de uitvinders van glas? Wat heeft Herodotus in Egypte gezien?

Egypte en de Bijbel
Jozef: een Egyptische vizier? Was Mozes aan het hof van Achnaton? De uittocht uit Egypte - mythe of werkelijkheid? Was Labajoe koning Saul? Wie was de schoonvader van Salomo?

Hoewel er veel bekend is over het Oude Egypte, blijven er nog steeds talloze mysteries bestaan. Wat was eigenlijk het doel van de piramiden? Hoe oud is de grote sfinx van Gizeh? Kwam Mozes aan het hof van Achnaton in contact met het geloof? Waarom is de beeldschone koningin Nefertete zo plotseling verdwenen? En zullen er ooit nog meer koningsgraven worden ontdekt? In De zeventig beroemdste mysteries van het Oude Egypte worden de ondoorgrondelijke raadsels van de bekendste beschaving uit de oudheid nader belicht.
In dit fascinerende boek geven zeventien egyptologen en archeologen met behulp van nieuwe onderzoeken en recente ontdekkingen een verrassende kijk op de grootste mysteries. In bepaalde gevallen liggen de oplossingen van de raadsels voor de hand, maar soms kan er niet meer dan een tipje van de sluier worden opgelicht.
De oude Egyptenaren kenden vele gebruiken en gewoonten die elders in de antieke wereld niet voorkwamen. Waar kwamen de Egyptenaren oorspronkelijk vandaan? En geloofden ze echt dat hun koning een god was? Waarom mummificeerden ze de lichamen van hun geliefde doden, en waarom schreven ze brieven aan overledenen?
Sommige raadsels hebben betrekking op de contacten die de Egyptenaren onderhielden met andere landen en volken, zoals de verdwenen Afrikaanse rijken Yam en Poent, de Israëlieten en de Zeevolken. Waren deze laatste meedogenloze plunderaars of angstige vluchtelingen? En waarom stortte het Gouden Rijk van de Egyptenaren zelf uiteindelijk in elkaar?
Zelfs in onze tijd doen egyptologen nog steeds verrassende ontdekkingen, zoals aanwijzingen dat Toetanchamon is vermoord, of dat er schepen zijn begraven naast de graven van de eerste koningen. Men heeft ontdekt dat de schachten in de piramide van Cheops op de sterren zijn gericht en dat er voor de vele zonen van Ramses II een mausoleum is gebouwd.
Naast alle bekende namen en plaatsen uit de Egyptische geschiedenis - Ramses de Grote, de piramide van Cheops, Cleopatra, het Dal der Koningen, Achnaton - is er in dit boek ook ruimte voor minder bekende, maar even fascinerende historische figuren, onder wie Senenmoet, Smendes en Chababasj. De zeventig beroemdste mysteries van het Oude Egypte staat boordevol prachtige foto?s en verhelderende tekeningen en voert de lezer mee op een unieke reis door de boeiendste en meest romantische beschaving van de oudheid.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »