Koken In Afrika - een culinaire en culturele ontdekkingsreis

Artikelnummer: 9049P1614
Aantal: 1

Auteur: Jessica B. Harris, uitgever: Bzztoh
Paperback, druk 2002 | Nederlands | 384 pagina's | 9789055018789 | 25 x 17 x 3 cm

Tweedehands: Goed
Mooi als nieuw en ongebruikt, met een leesvouwtje in de rug. Stevig verpakt en bezorgd door PostNL.


Beschrijving
Een culinaire en culturele ontdekkingsreis.

De recepten uit Koken in Afrika zijn verfijnd en apart, en tevens vaak verrassend makkelijk te bereiden: Aardapppelen met muntblaadjes en knoflook uit Algerije bijvoorbeeld, of Kruidige, gefrituurde mosselen met pindasaus uit Togo. Jessica B. Harris geeft Afrika in dit boek de culinaire waardering die dit continent al veel eerder had moeten krijgen.

In Koken in Afrika neemt culinair historica en kookboekenschrijfster Jessica Harris ons mee op een ontdekkingsreis naar de bijzondere diversiteit van de Afrikaanse keukens.

Meer dan 200 traditionele en eigentijdse recepten zocht ze bij elkaar: de bekende couscous uit Marokko, de stoofpotten uit het oostelijke deel van het continent, de curry's en chutneys van de Swahili-kusten en de barbecuegerechten uit Zuid-Afrika. Koken in Afrika is méér dan alleen een kookboek: Harris schetst fraaie portretten van mensen die hun culinaire erfenis met haar deelden, en met behulp van oude ansichtkaarten uit haar eigen collectie illustreert ze op een originele manier de Afrikaanse eetcultuur. Kortom, een culinaire en culturele rondreis door Afrika - van Marokko to Benin, van Senegal tot Zuid-Afrika - met honderden traditionele en eigentijdse recepten uit Afrikaanse familiekeukens.

Dankzij de volledige menu's die Harris heeft samengesteld en de praktische tips die zij geeft voor sfeerverhogende muziek en tafel aankleding, wordt het eenvoudig om zelf een volledig Afrikaanse feestavond te organiseren!

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »