Middeleeuwse stadswallen en stadspoorten in de lage landen

Artikelnummer: 9050B0727
Aantal: 1

Auteur: H. Janse, uitgever: Nieuwe Uitgevers B.V./Europese Bibliothe
Hardcover met stofomslag, 3e druk 2000 | Nederlands | 176 pagina's | 9789028850118

Tweedehands: Als nieuw
Mooi als nieuw. Stevig verpakt en bezorgd door PostNL.


Beschrijving
In Nederland zijn maar weinig van de honderden middeleeuwse stadspoorten en verdedigingstorens overgebleven. Door de uitbreiding van bestaande bebouwing ofwel veranderingen in de strategische positie van sommige plaatsen verloren veel wallen en poorten hun betekenis. Gelukkig zijn er in een groot aantal steden nog prachtige voorbeelden te zien, van Amersfoort tot Zierikzee.

De auteurs, destijds werkzaam bij de Rijksdienst voor de Monumentenzorg, vatten de uitgebreide kennis over het onderwerp samen in deze populaire uitgave die begin jaren zeventig twee drukken beleefde.
Naast een algemene inleiding over bouw en verschijningsvorm van de stadsverdediging, de functie van de verschillende torens en beschrijvingen van details als poortdeuren en schietgaten zijn foto's en teksten over alle Nederlandse steden en dorpen met een interessante geschiedenis op dit terrein opgenomen.

De nog steeds voortdurende vraag naar dit boek heeft geleid tot deze derde ongewijzigde druk.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »