Wat is wijsheid? - een filosofische zoektocht

Artikelnummer: 9050B2021
Aantal: 1

Auteur: Jan Bor, uitgever: Bert Bakker
Paperback, druk 2012 | Nederlands | 80 pagina's | 9789035137011 | 20,1 x 12,5 x 1,1 cm

Tweedehands: Goed
Als nieuw, met kleine beschading achterkant kaft. Stevig verpakt en bezorgd door PostNL.


Beschrijving
Filosofen gaan er prat op dat ze denken. Maar filosofie betekent eigenlijk 'liefde voor de wijsheid'. Hoe doe je dat, de wijsheid liefhebben? Verleid je haar met denken alleen?
Jan Bor is filosoof, zenboeddhist, publicist en vader. In Wat is wijsheid? stelt hij dat filosofie boven alles een passie is, een bezield denken. Met denken alleen kom je er dus niet. Je moet filosoof zijn met hart en ziel. Hoe word je dat?
In dit essay doet Bor verslag van zijn gepassioneerde zoektocht naar wijsheid. Wat is wijsheid? Dat je het uiteindelijk niet weet, maar je in het besef daarvan openstelt voor het wonder van het bestaan. Het is dus geen kwestie van weten, maar een kwestie van doen: de volledige aanvaarding van dat mysterie. Daarin bloeit je hart open.
Jan Bor (1946) is filosoof. Hij was (samen met Errit Petersma) redacteur en samensteller van De verbeelding van het denken, waarvan meer dan 100.000 exemplaren zijn verkocht. Daarnaast schreef hij Filosofie in een notendop en Een (nieuwe) geschiedenis van de filosofie (10.000 exemplaren verkocht).
'Jan Bor is iemand die een kast vol filosofieboeken aan het praten krijgt.' wim brands, boeken (vpro)
'Jan Bor is een begeesterd spreker. Hij is beweeglijk - ook in zijn denken.' filosofie magazine

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »