Studieboeken bestuur en beleid - Keteninformatisering in kort bestek - theorie en praktijk van grootschalige informatie-uitwisseling

Artikelnummer: 9050B2028
Aantal: 1

Auteur: J.H.A.M. Grijpink, uitgever: Boom Bestuurskunde
Paperback, druk 2016 | Nederlands | 140 pagina's | 9789462366084 | 24,3 x 15,8 x 1 cm

Tweedehands: Goed
In mooie, nette staat. Stevig verpakt en bezorgd door PostNL.


Beschrijving
Maatschappelijke voorzieningen zoals jeugdzorg, veiligheid, gezondheidszorg en sociale zekerheid eisen informatie-uitwisseling op grote schaal tussen grote aantallen zelfstandige organisaties. Informatisering van deze ketensamenwerking blijkt in de praktijk moeilijk te realiseren. Dit komt vooral omdat men dit probleem te lijf gaat met traditionele managementconcepten en -methoden. In maatschappelijke ketens ontbreekt echter overkoepelend gezag, zodat deze managementtheorieën onvoldoende houvast bieden. Andere concepten, theorieën en methoden zijn daarom nodig. Het leerstuk Keteninformatisering voorziet hierin, met een ketenvisie en methoden die duidelijk maken welke ketenprojecten succesvol en welke keteninitiatieven kansrijk zijn. Uitgelegd wordt hoe een ketenanalyse verloopt, hoe men erachter komt welke informatie-infrastructuur voor een keten nodig is en hoe ketensamenwerking kan worden verbeterd. Dit boek biedt daarnaast inzicht in slaag- en faalfactoren bij toepassing van keteninformatisering en geeft suggesties voor de wijze waarop valkuilen kunnen worden vermeden. Deze uitgave is bedoeld voor het hoger onderwijs en voor de bachelorfase van het wetenschappelijk onderwijs op het gebied van bestuurs- en bedrijfskunde, publiekrecht, informatiekunde en openbaar bestuur. Als naslagwerk en ideeënbron is het geschikt voor practitioners en managers in de keteninformatisering.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »