Jubileum-pockets 1 - Boeddhisme - stichter, scholen en systemen

Artikelnummer: 9050B2046
Aantal: 1

Auteur: H.W. Schumann, uitgever: Milinda Uitgevers B.V.
Paperback, druk 1996 | Nederlands | 287 pagina's | 9789056701536 | Afmeting: 17 x 10,4 x 2,3 cm

Tweedehands: Goed
Mooi als nieuw, met op 4 (van de 287) pagina's is een zin met oranje marker gemarkeerd. Stevig verpakt verzonden via PostNL.


Beschrijving
ASOKA . JUBILEUMPOCKET
In dit boek wordt het religious-filosofische systeem van het boeddhisme en het boeddhistische pad van bevrijding op een heldere en overzichtelijke manier gepresenteerd. Het gaat Schumann, een uitstekend kenner van de oorspronkelijke schriftelijke bronnen van het boeddhisme en de levende omgeving waarin ze zijn ontstaan, niet om een inhoudelijke waardering of verdediging van de leringen van de grote Indiase wijze en leraar, maar om een zo exact mogelijke godsdienstwetenschappelijke weergave. Hij richt de aandacht hierbij voornamelijk op het leerstelsel, waarbij alle belangrijke boeddhistische idee maar ook hun verdere ontwikkeling en systematisering, zoals die na de dood van de Boeddha heeft plaatsgevonden, beschreven worden.
Dit boek vormt een nauwkeurige en betrouwbare leidraad door de complexe wereld van het boeddhisme. Zich baserend op de oorspronkelijke Indiase bronnen behandelt het op een wetenschappelijk volkomen verantwoorde wijze de drie grote boeddhistische stromingen: het Hinayana, het Mahayana en het Tantrayana. Met dit historisch overzichtswerk bidet Schumann de mogelijkheid de gedachtenwereld van het boeddhisme te verstaan en een overzicht te krijgen van zijn ontwikkeling tot een van de grote wereldgodsdiensten.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »