Geneesmiddelen voor de Geest - een praktische gids

Artikelnummer: 9050B2423
Aantal: 1

Auteur: Peter Moleman, uitgever: Prelum Uitgevers
Paperback, druk 2007 | Nederlands | 227 pagina's | 9789085620921 | 21,5 x 13,7 x 2,3 cm

Tweedehands: Goed
Oogt mooi als nieuw , maar met een lichte verkleuring rug en door het boek heen zijn wat zinnen onderstreept met grijs potlood. Stevig verpakt en bezorgd door PostNL.


Beschrijving
Deze praktische en informatieve gids behandelt alle medische aspecten van psychofarmaca. Er komen algemene kwesties aan de orde, zoals registratie van geneesmiddelen, medicijnnamen, de werking van psychofarmaca, verschillen in dosis bij verschillende mensen en het risico van bijwerkingen die in de bijsluiter staan. In twee aparte hoofdstukken wordt ingegaan op het gebruik van psychofarmaca door kinderen en ouderen. De toegankelijkheid van het boek wordt verder vergroot door een verklarende woordenlijst en een index.

Geneesmiddelen voor de geest is bedoeld voor iedereen met een persoonlijke of professionele belangstelling voor psychofarmaca: Ouders, familieleden, hulpverleners, clienten, klinisch psychologen, eerstelijnspsychologen, verpleegkundigen en huisartsen.

Over de Auteur
Peter Moleman is bijzonder hoogleraar biologische aspecten van de psychopathologie aan de Radboud Universiteit te Nijmegen en directeur van Moleman Psychopharmacology te Amerongen.

Recensie:
De Nijmeegse hoogleraar Peter Moleman geeft in dit boek een helder overzicht. Een gids voor artsen, verplegers, gebruikers, hun vrienden en hun familie-De Pers 27/11/2007

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »