Inrichting Van De Beurs Van Berlage

Artikelnummer: 9050B3081
Aantal: 1

Auteur: Auteur Onbekend, uitgever: Uitgeverij Wbooks
Paperback, druk 1996 | Nederlands | 152 pagina's | 9789040098437 | Afmeting: 25 x 23 x 2 cm

Tweedehands: Als nieuw
Mooi als nieuw. Stevig verpakt verzonden via PostNL.


Beschrijving
Het derde deel van de Waanders Monumenten Reeks behandelt het interieur en meubilair van één van de beroemdste Nederlandse gebouwen. In het kader van het Deltaplan voor Cultuurbehoud van het toenmalige ministerie van WVC werd door de Stichting Roerende Kunstwerken van Berlage het meubilair geïnventariseerd en werd een conserveringsproject opgezet. De resultaten worden in dit boek beschreven.
Na een inleiding over de ontwerp- en bouwgeschiedenis tot 1903, volgt de geschiedenis van de Beurs tussen 1903 en 1994. Het volgende hoofdstuk handelt over de oprichting van de Stichting, de inventarisatie en het meubilair van Berlage dat hij voor de Beurs ontwierp. In het bijzonder dit laatste onderwerp krijgt uitgebreid aandacht. Aan de orde komen de ontwerpprincipes van Berlage, de context waarin het beursmeubilair ontstond en een reconstructie van de vijf belangrijkste vertrekken. Ook wordt aandacht besteed aan de conservering van het meubilair.
Het boek bevat een catalogus waarin 80 objecten worden besproken die bijna allemaal voorzien zijn van een afbeelding.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »