Crime Scene - handboek voor forensisch onderzoek

Artikelnummer: 9051B0143
Aantal: 1

Auteur: Richard Platt, uitgever: Standaard
Paperback, druk 2003 | Nederlands | 144 pagina's | 9789077692011 | 27,6 x 23,4 x 1,2 cm

Tweedehands: Goed
Heel mooi, vrijwel als nieuw. Stevig verpakt en bezorgd door PostNL.


Beschrijving
Vlaanderen is al jaren in de ban van de misdaad. Jef Geeraerts, Bob Mendes, Pieter Aspe, Luc Deflo en Patrick De Bruyn zijn stuk voor stuk topauteurs die heel wat lezers bereiken. En ook tv-reeksen en langspeelfilms zoals Flikken en De zaak Alzheimer bewijzen dat het misdaadgenre duidelijk in de lift zit.
Crime Scene neemt een kijkje voor en achter de schermen van gerechtelijke opsporingstechnieken en onthult waar deze succesvolle schrijvers en cineasten de mosterd halen.
Een veeg bloed, een kleine tapijtvezel of een voorwerp dat is aangeraakt met handschoenen: het is allemaal bewijsmateriaal. Crime Scene, handboek voor forensisch onderzoek belicht de wetenschap achter gerechtelijke opsporing: het boek onderzoekt en verklaart alle aspecten van deze intrigerende wetenschap.
Elk hoofdstuk van Crime Scene koppelt solide informatie aan uitstekend beeldmateriaal en sluit af met de ontleding van een praktijkgeval. Het boek legt uit hoe moderne hightech-apparatuur en –technieken als aanvulling op diepgravend speurwerk worden gebruikt om de waarheid te ontdekken en een resultaat te bekomen dat later gebruikt kan worden in de rechtszaal.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »