Compendium for the Civic Economy - what our cities, towns and neighbourhoods should learn from 25 trailblazers

Artikelnummer: 9051B1772
Aantal: 1

Auteur: Timothy Ahrensbach, uitgever: Valiz
Paperback, druk : 2nd revised and extended edition September 2012 | Engels | 196 pagina's | 9789078088004 | 22,6 x 17,3 x 1,7 cm

Tweedehands: Als nieuw
Mooi als nieuw. Stevig verpakt en bezorgd door PostNL.


Beschrijving
De 'Civic economy' is een vitaal en snel groeiend onderdeel aan het worden van de ontwikkeling van steden en dorpen, van wijken en buurten. Dit boek laat zien hoe de versterking van de lokale economie ontstaat door de initiatieven van een nieuwe generatie maatschappelijke ondernemers. 25 voorbeelden uit Engeland, Europa en de VS laten zien dat het kan, en wat we kunnen leren van nieuwe vormen van organisatie, samenwerking en gemeenschapsfinanciering. De aanpak heeft grote invloed op organisatiemodellen in zowel de publieke als private sector, op zelfredzaamheid, lokaal gemeenschapsgevoel en duurzaamheid.
Compendium for the Civic Economy is geschreven en samengesteld door het Londense onderzoeks- en ontwerpbureau 00:/. De publicatie verscheen in 2011 in een beperkte oplage en was onmiddellijk uitverkocht. Dat verhindert niet dat het boek wordt gezien als een belangrijke inspiratiebron en als onontbeerlijk handboek bij het beter begrijpen en opzetten van lokale economische initiatieven van burgers. Vanwege van het aanhoudende debat en de blijvende noodzaak aan een onderbouwde publicatie voldoet deze herdruk aan een grote behoefte.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »