Studies Over De Duitsers - machtsstrijd en habitusontwikkeling in de negentiende en twintigste eeuw

Artikelnummer: 9051P0479
Aantal: 1

Auteur: Norbert Elias, uitgever: Boom uitgevers Amsterdam
Hardcover met stofomslag, druk 2003 | Nederlands | 606 pagina's | 9789053527306 | 20,8 x 13,4 x 4 cm

Tweedehands: Goed
Oogt mooi als nieuw, maar de eerste 78 (van de 606) pagina's hadden wat met grijspotlood gemaakte aanduidingstekens in kantlijn, deze zijn uitgegumd, maar zie je nog lichtjes. Stevig verpakt en bezorgd door PostNL.


Beschrijving
Studies Over De Duitsers 1e druk is een boek van Norbert Elias uitgegeven bij Uitgeverij Boom. ISBN 9789053527306

In De Duitsers heeft Elias zijn theoretische sociologische inzichten en zijn persoonlijke ervaringen verwerkt in een indrukwekkend boek, dat nu voor het eerst in het Nederlands verschijnt.

Het raadsel Duitsland heeft Elias zijn leven lang gefascineerd. Hij is als Duitser opgegroeid, heeft in de Eerste Wereldoorlog als soldaat in het Duitse leger gediend, maar moest na de machtsgreep van de nazi's in 1933 Duitsland als jood ontvluchten. In de loop van zijn leven heeft hij een aantal studies gewijd aan de Duitse samenleving, waarbij hij de sociale structuur en de cultuur steeds in hun historische ontwikkeling beschouwde en telkens weer vergelijkingen trok met andere landen, zoals Frankrijk, Engeland en Nederland. Geweld loopt als een rode draad door deze beschouwingen: het geweld van de duellerende studenten in de Wilhelmistische tijd, van de plunderende en brandstichtende Freikorpsen na afloop van de Eerste Wereldoorlog, en van de Baader-Meinhof-groep in de Bondsrepubliek. Het grootste raadsel blijven de gewelddaden bedreven in naam van het nationaal-socialisme; hieraan in een lang hoofdstuk gewijd onder de titel 'het instorten van de beschaving'.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »