Op het gevoel - Hoe wij elkaar beïnvloeden met onze emoties

Artikelnummer: 9101B1935
Aantal: 1

Auteur: Gerben van Kleef, uitgever: Atlas
Paperback, druk 2012 | Nederlands | 224 pagina's | 9789045019581 | 20 x 12,3 x 2,3 cm

Tweedehands: Als nieuw
Als nieuw. Stevig verpakt en bezorgd door PostNL.


Beschrijving
Zijn wij de slaaf van onze emoties? Of kunnen we ze inzetten om iets van anderen gedaan te krijgen? Al eeuwenlang is de heersende opinie dat emoties nergens goed voor zijn. Wie zijn emoties de vrije loop laat, wordt gezien als hysterisch en ongeschikt voor een serieuze positie in de maatschappij.
Gerben van Kleef laat zien dat het tonen van emoties juist van groot belang is voor gezonde relaties. We gebruiken de emoties van anderen om hen te begrijpen en ons eigen gedrag te bepalen. We oefenen, bewust en onbewust, voortdurend invloed uit met onze emoties.
Aan de hand van wetenschappelijk onderzoek en treffende voorbeelden schetst Van Kleef een radicaal nieuwe visie op het nut van onze emoties. Van de tranen van Hillary Clinton en de woedeaanvallen van Louis van Gaal tot het emotionele onvermogen van Jan Peter Balkenende. Van Kleef laat zien hoe geraffineerd onze emoties in elkaar steken en hoe allesoverheersend ze in ons leven zijn.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »