Kleine geschiedenis van Nederland

Artikelnummer: 9101B2250
Aantal: 2

Auteur: Herman Belien, uitgever: Bert Bakker
Paperback, 2e druk augustus 2012 | Nederlands | 144 pagina's | 9789035137684 | Afmeting: 20 x 12,3 x 1,4 cm

Tweedehands: Als nieuw
Mooi als nieuw. Stevig verpakt verzonden via PostNL.


Beschrijving
Welke vrome figuur werd bij Dokkum vermoord? Werd Willem van Oranje te Delft door één of meer kogels geraakt? Wat heeft Thorbecke voor ons land betekend? Wie weet het antwoord op deze vragen? Hoe belangrijk is het eigenlijk dat we de antwoorden weten?
Steeds opnieuw klinkt dezelfde klaagzang: het is slecht gesteld met de historische kennis van de Nederlanders. Geschiedenis bestaat weliswaar nog altijd als schoolvak, maar het is allang geen vak meer van gebeurtenissen en jaartallen. De leerlingen oefenen lustig in kritisch lezen, analyseren en onderzoeken - maar concrete kennis van het verleden verwerven ze daar niet mee.
In dit boek presenteren de historici Herman Beliën en Monique van Hoogstraten in ruim honderd bladzijden de hoofdlijnen van de Nederlandse geschiedenis. Daarin maken ze duidelijke keuzen - ze durven ook dingen weg te laten. Centraal staat de wording en de ontwikkeling van de Nederlandse staat en natie. De belangrijkste figuren en gebeurtenissen krijgen hun plaats in dit korte en heldere verhaal van het Nederlandse volk.

Monique van Hoogstraten is historica, publiciste en werkt als correspondent voor de nos in Israël en de Palestijnse gebieden. Herman Beliën is historicus en was tot voor kort verbonden aan de vakgroep Nieuwe en Theoretische Geschiedenis van de Universiteit van Amsterdam.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »