Kunst & kleur

Artikelnummer: 9101P1905
Aantal: 1

Auteur: Stefano Zuffi, uitgever: Uitgeverij Ludion
Hardcover, druk 2012 | Nederlands | 304 pagina's | 9789461300508 | 21,8 x 21,7 x 3,3 cm

Tweedehands: Als nieuw
Mooi als nieuw. Stevig verpakt en bezorgd door PostNL.


Beschrijving
Kleur heeft vele betekenissen. De historische en geografische context waarin een kleur aangewend wordt, bepaalt zijn betekenis, maar culturele, religieuze of zelfs lingustische invloeden kunnen de perceptie van een kleur volledig omgooien.

Het rood en zwart van de rotsschilderingen in Lascaux en Altamira zijn de oudste in de kunst gebruikte kleuren. Diezelfde kleuren stralen in Van Eycks Man met rode tulband statigheid en elegantie uit. Het blauw van Jean Fouquets cherubijnen verwijst naar de Maagd Maria en naar de hemel, terwijl Yves Klein blauw gebruikt omdat het dimensieloos is en dus het toppunt van abstractie. Degas schildert in L'absinthe de groene muze van de negentiende-eeuwse kunsten, de gebroeders Van Eyck vereeuwigen maagdelijkheid en onschuld met een wit lam, Henry Ford kiest voor zijn beroemde model T 'any color so long as it's black'.Hoe kunstenaars en ontwerpers in de loop der eeuwen omgingen met kleur, welke betekenis ze er aan gaven en hoe ze hun kleuren samenstelden, staat verzameld in Kunst & Kleur, een handboek over kleur en kleurtheorie, dat zowel wetenschappelijk als toegankelijk is. Auteur Stefano Zuffi bestudeert de belangrijkste kleuren gebruikt in de kunst - rood, blauw, geel, zwart, wit, groen en goud - aan de hand van 200 kunstwerken.

In Groot-Brittanni is de Engelse vertaling 'Art & Color' verkrijgbaar bij Thames & Hudson, in de Verenigde Staten bij Abrams.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »