Planetenbiljart

Artikelnummer: 9102B1199
Aantal: 1

Auteur: Gerard 't Hooft, uitgever: Uitgeverij Bakker
Paperback, druk 2006 | Nederlands | 183 pagina's | 9789035130265 | 19,9 x 12,6 x 1,7 cm

Tweedehands: Goed
Als nieuw, maar op 30 (van de 183) pagina's is een zin en/of zinsdeel gemarkeerd. Stevig verpakt en bezorgd door PostNL.


Beschrijving
In Planetenbiljart is een deskundige aan het woord die het meeste van wat men in de sciencefiction leest naar het rijk der fabelen doorverwijst, maar die tegelijkertijd wel zelf aan het fantaseren slaat. Geen paranormale communicatie, geen antigravitatie, geen space warps, maar wel allerlei andere fantastische hersenspinsels die helemaal niet in strijd zijn met de natuurwetten…
Gerard ’t Hooft neemt de lezer mee naar de wereld van het kleine, waar de nanotechnologie ons apparaatjes van atomaire afmetingen in het vooruitzicht stelt, en naar de ruimte, waar manen en planeten staan te wachten om door robots, en uiteindelijk ook door mensen, gekoloniseerd te worden. Terug op aarde voert hij de lezer naar drijvende steden, geïrrigeerde woestijnen en intelligente computers.
In Planetenbiljart beschrijft ’t Hooft op uiterst vermakelijke wijze de zin en onzin van sciencefiction. Hij doet dit aan de hand van wetenschappelijk onderbouwde, maar altijd toegankelijke en tot de verbeelding sprekende voorbeelden.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »