Slaven In De Polder - Hoe Sekswerkers, Schoonmakers En Seizoensarbeiders Worden Uitgebuit

Artikelnummer: 9102B2350
Aantal: 1

Auteur: Martijn Roessingh, uitgever: Atlas Contact, Uitgeverij
Paperback, druk 2011 | Nederlands | 244 pagina's | 9789045020051 | Afmeting: 21 x 13,4 x 2,7 cm

Tweedehands: Als nieuw
Als nieuw. Stevig verpakt verzonden via PostNL.


Beschrijving
In februari 2007 rijdt de recherche de Porsche Cayenne van Saban B. klem. Het onderzoek naar deze Turkse pooier maakt duidelijk dat grootscheepse mensenhandel in Nederland nog steeds bestaat. En zijn bende is niet de enige: honderden Nederlandse meisjes belanden jaarlijks onder dwang in de prostitutie, en er zijn taaie Nigeriaanse, Hongaarse, Roemeense, Bulgaarse en Chinese netwerken. Prostitutie mag in Nederland dan sinds 2000 legaal zijn, de mensenhandel is daarmee bepaald niet verdwenen.

Mensenhandel beperkt zich bovendien niet tot prostitutie. Aspergestekers, aardbeienplukkers, huishoudsters, koks, standwerkers, schoonmakers, au pairs: er duiken steeds nieuwe voorbeelden op van mannen en vrouwen die gedwongen werken in schrijnende omstandigheden.
Jaarlijks worden zo'n duizend slachtoffers geregistreerd, maar het werkelijke aantal is een veelvoud daarvan. Dit alles gebeurt in Nederland – bij u om de hoek. Hoe kan dat?

Roessingh en Ramesar kregen voor hun verhalen over mensenhandel in Trouw een eervolle vermelding in het juryrapport van de Prijs voor Onderzoeksjournalistiek 'De Loep', van de Vlaams-Nederlandse Vereniging van Onderzoeksjournalisten.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »