Waarom we allemaal van Mars komen - hoe neuroseksisme aan de basis ligt van de verschillen tussen man en vrouw

Artikelnummer: 9102P2183
Aantal: 1

Auteur: Cordelia Fine, uitgever: Lannoo
Paperback, druk 2011 | Nederlands | 359 pagina's | 9789020995770 | 24,2 x 15,8 x 3,5 cm

Tweedehands: Goed
Heel mooi, vrijwel als nieuw. Stevig verpakt en bezorgd door PostNL.


Beschrijving
De mythe van de man-vrouwverschillen genadeloos doorgeprikt;;;Een messcherpe kritiek op neurowetenschappers en populaire boeken als Mannen komen van Mars, vrouwen van Venus.
Vergeet de mythe dat vrouwen niet kunnen kaartlezen en mannen niet in staat zijn tot empathie. Mannen en vrouwen verschillen niet omdat ze een ander stel hersenen hebben, maar vooral omdat de 'neuroseksistische' wetenschap ons dat al die jaren heeft ingepeperd. We lezen het overal: mannen en vrouwen zitten fundamenteel anders in elkaar. Ook al laten we onze zonen met poppen spelen en geven we onze dochters alleen nog autootjes cadeau, ze zullen fundamenteel verschillend blijven. Het glazen plafond is allang gebroken, maar vrouwen voelen zich eronder gewoon comfortabeler. Ontelbare boeken, tijdschriften en zelfs wetenschappelijke artikelen bevestigen dat genderverschillen ingebakken zitten in de hersenen. En dus moeten vrouwen zich er maar bij neerleggen. Of toch niet? In dit ophefmakende boek veegt Cordelia Fine alle vooroordelen over man-vrouwverschillen van tafel. Gewapend met een bijtend gevoel voor humor laat ze geen spaander heel van de hardnekkige mythe dat mannen van Mars komen en vrouwen van Venus. Mannen en vrouwen zijn wel degelijk verschillend, maar enkel en alleen omdat wetenschap een product is van cultuur en daardoor - bewust of onbewust - bestaande maatschappijvisies bestendigt. Grappig, erudiet én gepassioneerd - het boek over mannen en vrouwen dat je moet hebben gelezen!

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »