Darwins nobele streven - hoe Darwins afschuw van de slavernij aan de basis heeft gelegen van zijn evolutietheorie

Artikelnummer: 9102P2265
Aantal: 1

Auteur: Adrian Desmond, uitgever: Nieuw Amsterdam
Paperback, druk 2009 | Nederlands | 592 pagina's | 9789046805855 | 23 x 15 x 5,6 cm

Tweedehands: Goed
Heel mooi, vrijwel als nieuw, met enkele lichte leesvouwtjes in de rug. Stevig verpakt en bezorgd door PostNL.


Beschrijving
Adrian Desmond en James Moore
Darwins nobele streven
Hoe Darwins afschuw van de slavernij aan de basis
heeft gelegen van zijn evolutietheorie

Darwins afschuw van de slavernij heeft ten grondslag gelegen aan zijn zoektocht naar de oorsprong van de mens en aan zijn evolutietheorie. Adrian Desmond en James Moore, de auteurs van het alom geprezen standaardwerk Darwin. De biografie, hebben dit kunnen vaststellen op basis van het bestuderen van tal van nieuwe bronnen: dagboeken, brieven, notitieboekjes en logboeken. Darwins roep om afschaffing van de slavernij had diepe wortels in de familie van zijn moeder en werd versterkt door zowel de reis met de Beagle als door diverse gebeurtenissen in Amerika, zoals de Burgeroorlog en de opkomst van wetenschappelijk racisme aan Harvard.

'Als bron over het leven van Darwin en diens relatie tot zijn tijd kan Darwin niet krachtig genoeg worden aanbevolen. [] een boek dat leest als een roman en van begin tot eind boeit.' NRC Handelsblad

Adrian Desmond is gespecialiseerd in de paleontologie van de gewervelde dieren en de evolutie. Hij is verbonden aan University College London.
James Moore bestudeert al dertig jaar het leven en het werk van Darwin. Hij is verbonden geweest aan Harvard en Cambridge University. Thans doceert hij aan de Open University.

Werpt nieuw licht op Darwins leven en zijn evolutietheorie

'De studie van Desmond en Moore is, net zoals hun Darwinbiografie, zeer gedetailleerd en beroept zich op vele ongepubliceerde manuscripten en brieven. De centrale
stelling wordt geloofwaardig
beargumenteerd.' Vrij Nederland

Van de auteurs van Darwin. De biografie

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »